Братчук про ситуацію з Вугледаром: Не треба робити з цього зради, що все втрачено
Братчук про ситуацію з Вугледаром: Не треба робити з цього зради, що все втрачено

Братчук про ситуацію з Вугледаром: Не треба робити з цього зради, що все втрачено

Наступальна кампанія російської армії на Авдіївському напрямку триває вже фактично рік та ворог і близько не підійшла до тих показників, на які Росія розраховувала. Водночас вихід підрозділів ЗСУ з Вугледара не треба оцінювати як зраду.

Про це в ефірі Українського Радіо розповів речник загону "Південь" Української добровольчої армії Сергій Братчук

На його думку, виходячи з того, як складатиметься ситуація на полі бою, треба бути готовим до того, що наші війська відійдуть на позиції, визначені командуванням. Не треба з цього робити висновку, що «все втрачено». 

«Можна поступитися в одному окремому бою, але не програти при цьому битву. – Сказав Братчук, коментуючи питання про втрату Вугледара. – Ми не можемо програти нашу битву за Україну, а ворог максимально сьогодні кинув на ці напрямки свій особовий склад, який просто в рази перевищує кількість нашого особового складу, тисне авіацією. Авіаційна компонента… Я зараз можу сказати, що якби в них не було авіації, нам би було легше. Але що це змінить?! Наявність КАБів, наявність винищувальної, бомбардувальної авіації — це те, за рахунок чого Росія взагалі може просуватися. І велика кількість особового складу, який вони можуть використовувати на цих локаціях. Виходячи з того, як складатиметься ситуація, треба дійсно бути готовим до того, що наші війська відійдуть на ті позиції, які будуть визначені командуванням. Не треба робити з цього зради, кричати, що все втрачено. Так, на жаль, це реалії сьогодні і це ті реалії, які стали наслідком зволікання з допомогою з боку наших союзників. Ця наступальна кампанія російська триває вже фактично рік — це Авдіївський напрямок. Ворог за рік дійсно зробив багато чого, але це навіть і близько не підійшло до тих показників на полі бою, на які вони розраховували».

Як повідомляв Укрінформ, вище командування надало дозвіл на виведення підрозділів Збройних сил України з Вугледара з метою збереження особового складу і бойової техніки та зайняття положення для ведення подальших дій.

Фото з відкритих джерел

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader