Це сталося, Doom запустили на відеокарті. Без процесора та іншого
Це сталося, Doom запустили на відеокарті. Без процесора та іншого

Це сталося, Doom запустили на відеокарті. Без процесора та іншого

Схоже, ентузіастам набридло грати в Doom на вібраторах, тракторах та бактеріях. Один з них запустив гру на відеокарті — на самій лише відеокарті.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Це сталося, Doom запустили на відеокарті. Без процесора та іншого - Фото 1

Проєкт під назвою doomgpu на GitHub запускає Doom лише на відеокарті у середовищі Linux, з використанням інтерфейсу doomgeneric та бібліотеки LLVM C для GPU. Гра протестована на AMD Radeon RX 6950 XT, проєкт також повинен працювати на відеокартах NVIDIA:

«Ця реалізація працює як на NVIDIA, так і на AMDGPU. Щоб використовувати реалізацію NVIDIA, виконайте ті самі кроки, але з завантажувачем nvptx і створіть ціль».

Отже, потрібні Linux, GPU з підтримкою ROCm, інсталяція ROCm або ROCR-Runtime, бібліотеки SDL2 та збірка LLVM з основної гілки. Використовуючи компілятор clang, jhuber6 успішно створив і запустив Doom з однопотоковою ігровою логікою на своїй Radeon RX 6950 XT. Використовувалася Arch Linux із версією ядра 6.10.5. Проте офіційно зазначеною вимогою є Linux загалом, тому все, ймовірно, добре працюватиме на будь-якому стандартному дистрибутиві, орієнтованому на x86.

Поки писалася новина, автор додав відео на YouTube. Здається, гра працює швидко та без проблем.

Джерело: Tom’s Hardware

Джерело матеріала
loader