Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила
Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Знання правильного часу для збирання врожаю гарбузів може мати вирішальне значення для їх якості та збереження.

То як визначити, коли саме зривати ці стиглі, помаранчеві скарби з лози, щоб зберегти врожай гарбуза правильно?

Насамперед, важливо розуміти сезон зростання гарбузів. Гарбузи – теплолюбні культури, які процвітають у літні місяці. Їм потрібно багато сонячного світла та тепла, щоб нормально рости та дозрівати.

Зазвичай гарбузам потрібно близько 75-100 днів, щоб повністю дозріти з посадки насіння.

Після того, як ви розрахували гаданий вегетаційний період, ви можете почати стежити за ознаками дозрівання гарбузів. Найочевидніша ознака — це колір гарбуза.

У міру просування сезону яскравий зелений відтінок гарбуза поступово зміниться на насичений, глибокий помаранчевий. Ця зміна кольору – надійний показник того, що ваші гарбузи готові до збирання врожаю.

Ще одна порада, яка допоможе вам зберегти врожай гарбуза правильно - стебло також дає цінну інформацію про стиглість.

Коли гарбуз повністю дозріє, стебло стане коричневим і почне в'янути. Це явний сигнал, що настав час збирати гарбузи.

Ще одна корисна порада щодо визначення відповідного часу для збирання врожаю гарбузів — огляд їхньої шкірки.

Повністю дозрілий гарбуз матиме жорстку і тверду шкірку, що вказує на те, що вона досягла піку зрілості.

З іншого боку, якщо шкірка м'яка на дотик або легко проколюється, це ознака того, що гарбуз ще незрілий і йому потрібно більше часу, щоб вирости.

Джерело: originalorganics .

Читайте також:

Як правильно підгодувати редиску та не зіпсувати врожай: популярні помилки

Виросте соковита та хрумка: чим підгодувати капусту після висадки у відкритий ґрунт

Не пропустіть важливий термін: які фруктові дерева потрібно обрізати навесні для врожаю

Джерело матеріала
loader