Цей рецепт тіста ідеальний, бо для нього не потрібні дріжджі, готується воно дуже швидко та просто, а пиріжки в результаті виходять неймовірно смачними.
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати легке та смачне тісто для пиріжків на основі кисломолочного сиру, а начинку для них можна брати будь-яку.
Для тіста на 10 пиріжків нам знадобиться:
- сир кисломолочний - 200 г
- борошно - 250 г
- яйця - 2 шт.
- сіль і цукор - по дрібці
- розпушувач - 1 ч.л.
- олія - 30 г
На цю кількість тіста знадобиться приблизно 500 г готової начинки. Шеф-кухар приготувала пиріжки з тушкованою капустою.
Щоб приготувати тісто, просто змішуємо кисломолочний сир, яйця, сіль, цукор, борошно з розпушувачем та олію до однорідності. За необхідності можна додати ще 10-30 г борошна.
"Я роблю це руками, але можна і в комбайні. Тісто має бути мʼяке і зовсім трішки липнути до рук", – пояснила шеф-кухар.
Готове тісто ділимо на 10 частин, воно гарно ліпиться та тримає форму. Його можна не розкачувати, а просто руками, трішки присипаними борошном, сформувати плаский коржик, викласти начинку, заліпити як вареник, а потім сформувати пиріжок, як на відео.
Робимо пиріжки трішки приплюснутими, щоб вони краще просмажилися. Смажимо пиріжки на розігрітій сковороді з олією на вогні трішки нижче середнього до золотистості з обох боків.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.