Іран випустив сотні ракет по Ізраїлю, ЦАХАЛ у відповідь вдарив по Бейруту
Іран випустив сотні ракет по Ізраїлю, ЦАХАЛ у відповідь вдарив по Бейруту

Іран випустив сотні ракет по Ізраїлю, ЦАХАЛ у відповідь вдарив по Бейруту

Пізно ввечері у понеділок, 1 жовтня, Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет. ЦАХАЛ у відповідь завдав авіаударів по об'єктах Хезболли в Бейруті. Про це пишуть CNN, Армія оборони Ізраїлю в мережі Х та The Times of Israel.

Іран заявив, що запустив понад 100 ракет. Сирени повітряної тривоги лунали по всій території Ізраїлю. ЦАХАЛ в соцмережах повідомляв, що система протиповітряної обори була "ефективною", хоча є "окремі" влучення в центральній частині Ізраїлю та ще кілька влучань на півдні країни.

-  Вибухи, які ви чуєте, є наслідком перехоплення або падіння снарядів. Система протиповітряної оборони наразі ідентифікує та перехоплює пуски, - йшлось у повідомленні армії оборони Ізраїлю.

Пізніше ЦАХАЛ закликав евакуюватися мешканців кількох кварталів та будинків у південних передмістях Бейрута. Ліванців попередили, що вони знаходяться поблизу "небезпечних об'єктів, що належать Хезболлі, проти яких Сили оборони незабаром вживуть рішучих заходів". Військові також пообіцяли опублікували подробиці атаки пізніше.

  • 30 вересня ЦАХАЛ почала проведення наземної операції на півдні Лівану. Ізраїль пояснив, що вона має обмежений характер, а рейди здійснюються проти цілей "Хезболли" на прикордонні. 
  • На фоні загострення військових дій кореспондент Коротко про розбирався, що означає вторгнення Ізраїлю до Лівану: агресію чи самозахист. 
Джерело матеріала
loader