Можливості генераторів на 1 кВт
Можливості генераторів на 1 кВт

Можливості генераторів на 1 кВт

Міні-електростанції можуть замінити джерело живлення для побутових приладів освітлення та електронної техніки. Їх використовують при планових та аварійних відключеннях стаціонарної мережі або там, де вона повністю відсутня. Незважаючи на порівняно невисоку потужність компактних генераторів (1 кВт), до них можна підключити кілька портативних пристроїв із низьким рівнем споживання енергії.

Критерії вибору

Перед покупкою автономної електростанції рекомендується вивчити її технічні параметри. Від рівня робочих показників залежить ефективність використання агрегату. Кожен генератор 1 кВт відрізняють за конструкційними особливостями та обсягом допоміжних функцій. При його виборі варто звернути увагу на такі фактори:

  1. Кількість фаз. Впливає на потужність напруги (220 або 380В).
  2. Вигляд альтернатора. Вартість стандартного генератора нижча, ніж інверторного. Але другий працює тихіше та витрачає менше палива. Тому при виборі слід орієнтуватися на індивідуальні умови застосування – запуск станції у приміщенні або на вулиці, віддаленість від АЗС.
  3. Спосіб включення. Запуск генератора за мінусової температури простіше виконувати вручну. Якщо обладнання розташоване в опалювальному приміщенні, зручніше використовувати електростартер.
  4. Максимальна витрата паливного ресурсу та ємність заправного резервуара. Від обсягу споживання бензину за одну годину залежить період безперервної роботи агрегату.

Багато моделей генераторів підтримують функцію АВР – автоматичне введення резерву. Якщо придбати таку міні-електростанцію, її можна налаштувати самостійне включення при знеструмленні стаціонарної мережі.

Переваги та особливості застосування

Головні переваги генераторів на 1 кВт – компактні габарити та порівняно невелика вага. Їх легко перевозити і навіть транспортування на далекі відстані не викликає особливих складнощів. Міні-станції зручні для використання у віддалених від цивілізації куточках — на водоймах під час риболовлі, лісових галявин при туристичному відпочинку.
Потужність генератора 1 кВт вистачає для живлення кількох побутових електроприладів одночасно. До нього можна підключити комп’ютерну техніку та холодильник, а також використовувати для облаштування освітлення на територіях без централізованої мережі. Невеликий генератор здатний забезпечити стабільну роботу електроінструменту на садовій та будівельній ділянках. Також його часто використовують для виконання зварювання у польових умовах.
Якщо потрібне резервне джерело живлення для побутових потреб або далеких подорожей, генератор 1 кВт може стати чудовим варіантом. Простота його обслуговування, економність та невисока ціна (порівняно з більшим обладнанням) — приємні фактори, що впливають на вибір.

Джерело матеріала
loader
loader