Проросійського блогера-провокатора Стахіва з пʼятого разу відправили у СІЗО
Проросійського блогера-провокатора Стахіва з пʼятого разу відправили у СІЗО

Проросійського блогера-провокатора Стахіва з пʼятого разу відправили у СІЗО

Стахіва підозрюють у шахрайстві та несанкціонованому поширенні інформації про розміщення ЗСУ. 25 вересня у його помешканні провели обшук.

Проросійського блогера-провокатора Остапа Стахіва у середу, 2 жовтня, відправили у СІЗО без права внесення застави. Про рішення Галицького райсуду Львова повідомляє Суспільне.

У суді Стахів кілька разів подав клопотання про відвід судді, але запит залишили без розгляду, розцінивши його як зловживання права підозрюваним.

Прокурор наполягав на триманні Стахіва під вартою без права внесення застави через серйозні підстави для побоювання, що блогер може втекти або знищити докази.

Стахів у залі суду назвав дії правоохоронців "фарсом", а сторону обвинувачення звинуватив в упередженості, передає кореспондент Суспільного.

Запобіжний захід Стахіву у рамках цього кримінального провадження обрали тільки з пʼятого разу.

Хто такий Остап Стахів

Остап Стахів називає себе львівським блогером. У "ковідні" часи - перед повномасштабним вторгненням Росії - організовував мітинги антивакцинаторів у Києві та інших містах, поширював дезінформацію про коронавірус і контактував з росіянами.

У листопаді 2021 року Стахіву оголосили підозру через "плани повалити конституційний лад". Тоді Стахів спростував у соцмережах офіційну інформацію про коронавірус. Він вийшов із СІЗО під заставу у мільйон гривень.

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader