Цю популярну страву готують на Близькому Сході і вона становить конкуренцію не менш популярному хумусу.
Близькосхідна закуска бабагануш — це крем із баклажанів з обов'язковим додаванням часнику, лимонного соку та кунжутної пасти тахіні. Виходить смачна намазка, в яку можна, як і в хумус, вмочати свіжі овочі, або ж намащувати її на грінки та хлібці. Фокус розповість, як приготувати бабагануш.
Бабагануш
Інгредієнти:
- 2 баклажани;
- 2 ст. л. тахіні;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 2 зубчики часнику;
- 3 ст. л. лимонного соку;
- 1 ч. л. копченої паприки;
- Сіль, мелений чорний перець.
Розігрійте духовку до 200 °С. Загорніть баклажани у фольгу і запікайте протягом 45-50 хв. Вийміть, зніміть фольгу й остудіть. Можна запікати баклажани і без фольги, як для ікри з баклажанів.
Зніміть шкірку із запечених овочів, м'якоть покладіть у сито та помістіть над мискою. Залиште на 20 хв, щоб стекла зайва рідина.
З'єднайте м'якоть баклажанів із тахіні, оливковою олією, лимонним соком і часником. Посоліть, приправте чорним перцем і подрібніть блендером до однорідності. Перекладіть у миску, посипте копченою паприкою. І подавайте до столу.
Часник можна запекти цілою голівкою в лушпинні разом із баклажанами, розрізавши вздовж і скропивши оливковою олією. Тоді смак часнику в бабагануші буде ніжнішим.
Читайте також:
Найпростіша та найсмачніша закуска з баклажанів: рецепт смачної страви
Ідеально до тостів: рецепт намазки з баклажанів
Ікра з баклажанів з гарбузом: рецепт смачної закуски з Португалії