Теракт у Тель-Авіві 1 жовтня: серед поранених є українка
Теракт у Тель-Авіві 1 жовтня: серед поранених є українка

Теракт у Тель-Авіві 1 жовтня: серед поранених є українка

Через теракт у Тель-Авіві, який стався 1 жовтня семеро людей загинули, ще 16 постраждали. Зокрема, серед поранених є одна громадянка України. Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону.

Як зазначив посол, серед поранених одна жінка має подвійне громадянство, одне з них – українське. Попередньо, її життю нічого не загрожує.

За словами дипломата, консул відвідає постраждалу українку сьогодні чи завтра. На цей час в Ізраїлі залишається близько 15 тис. українців, які стоять на консульському обліку, але загалом ця цифра набагато більша.

Раніше Міністерство закордонних справ України та Головне управління розвідки здійснили чергову евакуацію громадян, які перебували в Лівані. Всього було евакуйовано 179 осіб, з них 134 – громадяни України, серед яких 112 дорослих та 22 дитини.

Операція стала третьою хвилею евакуації з Лівану, проведеною у зв'язку з погіршенням безпекової та економічної ситуації в регіоні. Загалом, в рамках трьох місій з Лівану було евакуйовано 234 особи, з них 189 українців та 45 іноземців.

Як повідомлялося, у Копенгагені правоохоронці затримали трьох підозрюваних у ранкових вибухах поблизу посольства Ізраїлю.

До слова, Міністерство закордонних справ України закликало Ізраїль та Ліван утриматися від масштабної війни.

Джерело матеріала
loader
loader