Сиди вдома або носи маску: МОЗ попередило про небезпеку
Сиди вдома або носи маску: МОЗ попередило про небезпеку

Сиди вдома або носи маску: МОЗ попередило про небезпеку

При підвищеному рівні пилу в повітрі рекомендується залишатися вдома, а на вулиці носити маски. Такі поради оприлюднило Міністерство охорони здоров'я через забрудненість повітря в кількох областях.

медична маска, фото Facebook

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило у Facebook рекомендації через підвищений рівень забрудненості повітря в кількох областях. Щоб зменшити вплив забрудненого повітря, МОЗ радить не виходити на вулицю без нагальної потреби, вимкнути вентиляцію, що забирає повітря ззовні, та зачинити вікна і двері.

Отвори можна ущільнити скотчем або вологою тканиною. Рекомендується регулярно проводити вологе прибирання та зволожувати повітря в приміщенні, встановивши ємності з водою. На вулиці слід використовувати маску або респіратор, а при їх відсутності – прикрити ніс і рот вологою тканиною.

Маска і респіратор, фото: gettyimages

Також варто приймати душ кілька разів на день і пити багато води – від 2 до 3 літрів на добу для дорослих. МОЗ наголошує на важливості стежити за офіційними джерелами інформації, зокрема за оновленнями регіональних Центрів контролю та профілактики хвороб.

Крім того, Знай.ua повідомляв, косметологи залишаться без грошей: як підтягнути обличчя без процедур, вам допоможе ложка

Джерело матеріала
loader