Український легіон. Польща заявила про мізерну кількість охочих
Український легіон. Польща заявила про мізерну кількість охочих

Український легіон. Польща заявила про мізерну кількість охочих

Кількість українців, які зголосились до Українського легіону у Польщі, виявилась вкрай малою. Про це заявив очільник польського Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш, повідомляє Wirtualna Polska.

Формування Українського легіону було передбачене двосторонньою безпековою угодою між Україною та Польщею. Український легіон у Польщі мав бути навчений, озброєний і підготовлений до захисту України, при цьому польська армія мала відповідати за підготовку, а Київ – за рекрутування.

«Ми до цього підготувалися. Це було в рамках угоди, підписаної між Польщею та Україною», – сказав Косіняк-Камиш, запевнивши, що Польща готова навчати українських солдатів. 

Очільник Міноборони нагадав, що Польща вже підготувала близько 20 тисяч українських солдатів, які були відправлені на фронт в Україні. 

«Ми не несемо відповідальності за вербування. Однак кількість людей, які повинні були зголоситися з української сторони, є занадто малою. Ці декларації на початку були дуже високими – що може бути сформована навіть одна бригада – тобто кілька тисяч осіб. Однак цього не сталося», – сказав Косіняк-Камиш.

Як повідомлялося, українські добровольці за кордоном іще не проходять військову підготовку. До того ж офіційний набір в анонсований Український легіон у Польщі ще не розпочинався.

Наприкінці липня Василь Зварич, який на той момент працював послом України в Польщі, казав про плани запустити проєкт до початку серпня. Польща нібито була готова розпочати навчання рекрутів ще з 1 серпня, але набір і досі не розпочався. На сайтах українського посольства і консульств ще немає інформації про рекрутинг.

До слова, до Українського легіону – військового підрозділу, який мають підготувати й оснастити в Польщі відповідно до безпекової угоди з Україною – набиратимуть в українських консульських установах. Після навчання і служби у ЗСУ члени легіону, за бажанням, зможуть повернутися до Польщі.

Джерело матеріала
loader