В столиці впіймали ще чотирьох паліїв військових автівок
В столиці впіймали ще чотирьох паліїв військових автівок

В столиці впіймали ще чотирьох паліїв військових автівок

палії

Служба безпеки та Національна поліція затримали у Києві ще чотирьох поплічників спецслужб рф, які підпалювали авто Сил оборони.

Зловмисниками виявилося троє місцевих чоловіків і одна наркозалежна жінка віком від 21 до 34 років. Двоє з фігурантів уже притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки і наркоторгівлю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Раніше всі вони окремо один від одного шукали швидкого заробітку на Телеграм-каналах. Таким чином фігуранти потрапили «до уваги» російських спецслужб, які запропонували їм гроші в обмін на співпрацю.

В столиці впіймали ще чотирьох паліїв військових автівок - Фото 2

За вказівкою окупантів їхні поплічники підшукували місця паркування військових авто, а потім підпалювали їх за допомогою легкозаймистих сумішей.

Протягом доби фігуранти спалили два службових позашляховики та мультівен українських захисників, які знаходилися у столиці після виконання бойових завдань на фронті.

  • Військові влаштували засідку паліям авто й піймали двох горе-диверсантів, обіцяють відправити їх рити окопи (фото, відео)

В столиці впіймали ще чотирьох паліїв військових автівок - Фото 3

Перебуваючи на місці злочину, зловмисники фіксували загоряння на камери своїх мобільних телефонів для «звітів» російським кураторам.

Усіх чотирьох зловмисників було затримано протягом декількох годин «по гарячих слідах» після вчинення злочинів.

  • Хто, як та за скільки наймає паліїв автівок ЗСУ та яка ціна таких «пустощів» в тюремних строках

В столиці впіймали ще чотирьох паліїв військових автівок - Фото 4

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим (відповідно до вчинених злочинів) про підозру за ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Злочинні дії двох фігурантів додатково кваліфіковано як вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

УК

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader