Викладач політехніки став восьмою жертвою удару по Львову 4 вересня
Викладач політехніки став восьмою жертвою удару по Львову 4 вересня

Викладач політехніки став восьмою жертвою удару по Львову 4 вересня

Викладач «Львівської політехніки» Богдан Кріль став восьмою жертвою російського удару по Львову 4 вересня. 29 днів 69-річний чоловік перебував у реанімації. Про це 2 жовтня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у своєму телеграм-каналі.

- З глибоким сумом повідомляємо про втрату ще одного життя внаслідок жорстокого ракетного обстрілу Львова 4 вересня. Кріль Богдан Андрійович, 1955 року народження, став восьмою жертвою цього трагічного нападу. Пан Богдан отримав важкі поранення під час атаки. 29 днів він перебував у критичному стані в реанімації, але життя, на жаль, врятувати не вдалося, — написав він.

У фейсбуці храму, парохіянином якого був Богдан Кріль, розповіли, що чоловіка не стало ввечері 1 жовтня. Він переніс операцію, але врятувати його життя не вдалось.

У національному університеті «Львівська політехніка» розповіли, що Богдан Кріль був доцентом катедри «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» Інституту енергетики та систем керування. Він досліджував операційні технології, розробляв прилади для вимірювання параметрів технологічних процесів.

- Знаний фахівець з автоматизації та технологічних вимірювань, людина енциклопедичних знань, високої порядності та інтелігентності, — зазначили в виші.

  • 4 вересня Росія атакувала Львівщину трьома "шахедами", двома крилатими ракетами й двома "Кинджалами". Загинуло сім людей, зокрема четверо членів однієї родини. Ярослав Базилевич втратив дружину та трьох доньок. Сам чоловік у момент влучання повернувся зі сходової клітки до квартири по воду й вижив. Понад 70 людей постраждали.
  • 25 вересня Український католицький університет заснував стипендію імені родини Базилевич.
Теги за темою
російська агресія Львів
Джерело матеріала
loader
loader