Виплати пенсіонерів можуть зрости на 1500 гривень
Виплати пенсіонерів можуть зрости на 1500 гривень

Виплати пенсіонерів можуть зрости на 1500 гривень

Деяким українцям піднімуть пенсії на 1500 гривень та коли очікувати підвищення?

Багато українців з нетерпінням чекають на індексацію своїх пенсій, яка запланована на березень 2025 року. Це підвищення, на думку експертів, може стати одним із небагатьох приростів заробітної плати та пенсій у найближчому майбутньому.

Пенсіонер з грошима

Хоча точний розмір підвищення поки що залишається невідомим, прогнозують, що індексація буде значно кращою, ніж у березні 2024 року. Повідомляє 24 tv.

Згідно з розрахунками, якщо людині 66 років і вона має необхідний стаж, то мінімальна пенсія повинна становити 3200 гривень, що дорівнює 40% від мінімальної зарплати.

Пенсіонер з грошима в руках

Проте, виявляється, що розрахована пенсія за формулою може бути меншою — лише 3000 гривень. У випадку підвищення на 16,95%, пенсія зросте на 508 гривень, і новий розмір складе 3508 гривень.

Пенсіонер з грошима в руках

Важливо зауважити, що при розрахунках не враховується підвищення додаткових надбавок, оскільки індексація стосується лише базової пенсії. Це означає, що підвищення торкнеться тільки "чистої" пенсії, але все ж може позитивно вплинути на загальний дохід пенсіонерів. Якщо пенсія підвищиться на 16,9%, доплату в 1500 гривень отримають лише ті пенсіонери, чия поточна "чиста виплата" становить 8800 гривень.

Пенсіонери / фото: Pixabay

На жаль, це стосується лише невеликої частини пенсіонерів в Україні.

Раніше ми повідомляли,якщо ви отримуєте менше вам недоплачують, скільки мають платити різним категоріям пенсіонерів?

Десять пенсій за раз, хто зможе отримати таку виплату-детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader