Зеленський зустрівся з керівництвом провідних оборонних компаній світу
Зеленський зустрівся з керівництвом провідних оборонних компаній світу

Зеленський зустрівся з керівництвом провідних оборонних компаній світу

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками та топменеджерами провідних оборонних компаній світу в рамках другого Міжнародного форуму оборонних індустрій (DFNC2). Зустріч відбулася 2 жовтня 2024 року.

На заході були присутні представники BAE Systems, KNDS, MBDA, D&M Holding Company, Amentum Services, Inc., AeroVironment, Inc., Kongsberg Defence & Aerospace, Romarm, CZ Colt Group, Quantum Systems, Hellenic Defence Systems та DI Danish Defence & Security Industries Association.

Зеленський подякував країнам, які представляють ці виробники, та працівникам підприємств за підтримку українців. Він також відзначив компанії, які вже розпочали роботу в Україні та відкрили свої офіси.

"Ми розраховуємо на більшу підтримку, тому що, на жаль, війна не припинилася. І ми вдячні за все, що можемо зробити разом сьогодні та в майбутньому. Ми розраховуємо на наше партнерство не лише під час війни", – наголосив Президент.

Головною темою розмови стало розширення співпраці для посилення виробничих можливостей оборонного сектору України. Зеленський зазначив, що темпи вітчизняного оборонного виробництва значно збільшилися з початку повномасштабного російського вторгнення. Однак для подальшого зростання потрібен іноземний досвід, доступ до ланцюгів постачання й технологій.

Президент також відзначив, що після першого форуму оборонних індустрій вже є важливі результати. Зокрема, щодо технічного обслуговування легких гармат, локалізації виробництва штурмових гвинтівок і створення потужностей для виробництва боєприпасів до стрілецької зброї.

На завершення зустрічі Володимир Зеленський нагородив представників іноземних оборонних компаній державними нагородами за їхній особистий внесок у розвиток ОПК України та створення високотехнологічної продукції в умовах воєнного стану.

У своєму телеграм-каналі Президент написав, що другий Міжнародний форум оборонних індустрій об'єднав понад 30 країн, майже 300 компаній і сотні учасників.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader