Чоловіків із відстрочкою закликали готуватися до мобілізації: "Пройти кожному"
Чоловіків із відстрочкою закликали готуватися до мобілізації: "Пройти кожному"

Чоловіків із відстрочкою закликали готуватися до мобілізації: "Пройти кожному"

У зв'язку з продовженням війни в Україні триває мобілізація, зокрема й на Прикарпатті. Підполковник Андрій Мороз, тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування (ОТЦК), розповів про цей процес в інтерв’ю.

Він повідомив, що після прийняття закону про мобілізацію та постанови уряду робота центру стала більш впорядкованою, особливо в частині оновлення військово-облікових даних.

«Я рекомендую кожному пройти вишкіл, який згодиться в армії. В мобілізації немає нічого страшного, до неї треба бути готовим», — заявив т.в.о. заступника начальника Івано-Франківського ТЦК.

Працівник ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Це дало змогу отримати актуальні контакти військовозобов’язаних. Проте багато людей досі не оновили свої дані, через що їх розшукують, і їм загрожує адміністративна відповідальність.

Підполковник також розповів, що хоча виконання мобілізаційних планів у регіоні проходить, є труднощі. Він акцентував увагу, на проблемі нападів на працівників ОТЦК, більшість з яких є ветеранами бойових дій. Напади не тільки ускладнюють роботу, але й негативно впливають на психологічний стан військовослужбовців.

Робота в ТЦК, скрін: Youtube

Корупційні випадки, зафіксовані в ОТЦК, також впливають на довіру населення. Мороз підкреслив, що всі винні будуть покарані, а випадки нападів на працівників розслідуються, і винні притягаються до відповідальності.

ОТЦК також працює над популяризацією служби в армії, пропонуючи рекрутам можливість самостійно вибирати підрозділи для служби, що заохочує добровільне звернення до центру.

Крім того, Знай.ua повідомляв, мобілізація в Україні: хто підлягає призову, а хто має право на відстрочку

Джерело матеріала
loader