Голова Нацради: Деякі провайдери продовжують транслювати заборонені російські ОТТ-сервіси
Голова Нацради: Деякі провайдери продовжують транслювати заборонені російські ОТТ-сервіси

Голова Нацради: Деякі провайдери продовжують транслювати заборонені російські ОТТ-сервіси

Сервіси, внесені до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресорки, заборонені, і провайдери мають їх блокувати.

За інформацією Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, деякі провайдери транслюють російські сервіси, які внесені до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресорки.

Про це 3 жовтня під час Kyiv Media Week 2024 розказала голова регулятора Ольга Герасим'юк.

Сервіси, внесені до переліку, заборонені, і провайдери мають їх блокувати. Однак не всі це роблять.

За словами Ольги Герасим'юк, таких провайдерів приблизно два десятки.

Про ці порушення Нацрада повідомила телеком-регулятора — Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку.

«Ми моніторимо провайдерів, бо цей контент несе реальну загрозу», — сказала Ольга Герасим'юк.

6 липня 2023 року Нацрада внесла до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресорки російський ОТТ-сервіс Ivi, який позиціюється як легальний онлайн-кінотеатр. 27 липня 2023 року — російський сервіс Tvigle.

А 14 вересня 2023-го — російські сервіси Рremier, Start, More та Окко. 

Влітку 2024 року регулятор заборонив ще п'ять ресурсів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader