Microsoft випустила Office 2024 для ПК та Mac
Microsoft випустила Office 2024 для ПК та Mac

Microsoft випустила Office 2024 для ПК та Mac

Microsoft випустила нову версію офісного пакета Office для клієнтів, які не бажають підписуватися на Microsoft 365. Окрема версія Microsoft Office 2024 доступна як для індивідуальних споживачів, так і для малого бізнесу і включає Word, Excel, PowerPoint, OneNote і Outlook як для Mac, і для ПК. У Office 2024 увійшло безліч оновлень, які Microsoft надавала передплатникам Microsoft 365 протягом останніх кількох років.

Попередню окрему версію Microsoft Office було випущено у 2021 році. Microsoft Office 2024 включає в себе поліпшення основних програм, а також зміни в інтерфейсі користувача. Office 2024 отримав нову тему оформлення за замовчуванням у стилі Fluent Design, яка відповідає візуальному стилю Windows 11. Найбільші зміни в Office 2024 торкнулися Excel, PowerPoint та Outlook.

Microsoft додала нові функції Excel для використання тексту та масивів на аркушах, а також нову функцію Image, яка може витягувати зображення з інтернету. Excel 2024 тепер може посилатися на динамічні масиви в діаграмах, що автоматично оновлюються. Microsoft стверджує, що загальна швидкість та стабільність Excel 2024 покращено.

У PowerPoint з’явилася можливість вставляти відеопотік з камери в слайди, а також функцію записування закадрового тексту, анімації, переходів та рукописного введення. До відео та аудіофайлів на слайдах тепер можна додавати субтитри.

В Outlook 2024 суттєво перероблено пошук для видачі більш релевантних результатів під час пошуку за повідомленнями, вкладеннями, контактами та записами календаря. Цей випуск Outlook також отримав більше інструментів для організації зборів, включаючи можливість їх автоматичного скорочення. Користувачі Mac тепер можуть використовувати в Outlook жести скидання ліворуч і праворуч.

У Word, Excel і PowerPoint можна легко вставляти зображення з мобільного пристрою Android. У новій версії офісного пакета від Microsoft забезпечено повну підтримку версії 1.4 формату OpenDocument (ODF), яка включає безліч поліпшень. Word і PowerPoint дозволяють відзначати коментарі в документах та реагувати на них.

Користувачі OneNote 2024 матимуть доступ до нових можливостей рукописного введення та малювання.

Для роботи Office 2024 буде потрібно обліковий запис Microsoft та підключення до Інтернету. Поки неясно, чи потрібне постійне підключення, чи воно необхідне лише для встановлення пакета, його активації та отримання оновлень. На ПК для запуску Office 2024 буде потрібно Windows 10 або 11, а на Mac — будь-який з трьох останніх випусків macOS.

Пакет Microsoft Office 2024 буде доступний у двох різних редакціях. Office Home 2024 за $149,99 включає Word, Excel, PowerPoint та OneNote для ПК або Mac. Для використання Outlook знадобиться версія Office Home and Business 2024 за $249,99, яка також надає права на використання програм у комерційних цілях.

Джерело матеріала
loader
loader