На Харківщині за день через російські обстріли поранені троє людей
На Харківщині за день через російські обстріли поранені троє людей

На Харківщині за день через російські обстріли поранені троє людей

Упродовж дня російські військові атакували громади Куп’янського, Ізюмського та Богодухівського районів, поранені троє людей.

Про це у Телеграмі повідомляє Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

Зазначається, що 3 жовтня ворог неодноразово бив по Куп’янську. Внаслідок обстрілу, який відбувся близько 9:40, пошкоджено будівлю навчального закладу. Орієнтовно о 12:30 ворог вдарив по місту ФАБ-250 з модулем УМПК. Пошкоджень зазнав житловий багатоквартирний будинок.

Також ворог з артилерії обстріляв село Глушківка Куп’янського району.

Окрім того, близько 15:00 збройні сили РФ вдарили по Куп’янську дроном, внаслідок чого пошкоджено зупинку громадського транспорту. Зазнали поранень двоє мирних мешканців — 44-річний чоловік та 16-річна дівчина. Їх ушпиталено до лікарні.

Неодноразово ворог обстрілював і Борівську СТГ Ізюмського району. Так, 2 жовтня у період з 5:00 до 6:00 російська армія вдарила трьома керованими авіаційними бомбами по селу Чернещина, внаслідок чого зруйновано приміщення автогаража та літній майданчик агрофірми, а також приватні домоволодіння.

3 жовтня у період з 15:50 по 16:00 зафіксовано влучання КАБа по селу Богуславка. Пошкоджено двоповерхівку та приватні домоволодіння.

Внаслідок артилерійського обстрілу з боку ЗС РФ села Перовське Золочівської ОТГ Богодухівського району постраждали троє мирних мешканців. Жінки віком 48 і 50 років зазнали гострої реакції на стрес, 44-річного чоловіка з тілесними ушкодженнями доставлено до лікарні. Пошкоджено житлові будинки.

За процесуального керівництва Куп’янської, Ізюмської та Богодухівської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомлялось, увечері 2 жовтня війська РФ атакували Харків керованими авіабомбами, одна з яких влучила в житловий п'ятиповерховий будинок у Салтівському районі. Постраждали 11 людей, серед яких - 3-річна дитина, п'ятьох людей госпіталізували.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
loader
loader