"Відображає наші принципи": підтримка України є пріоритетом НАТО, — новий генсек Рютте
"Відображає наші принципи": підтримка України є пріоритетом НАТО, — новий генсек Рютте

"Відображає наші принципи": підтримка України є пріоритетом НАТО, — новий генсек Рютте

За словами Марка Рютте, підтримка українців важлива і потрібна для союзників. Так, безпека України безпосередньо пов'язана з безпекою країн Європи.

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що питання допомоги Україні є для нього пріоритетом на цій посаді. Про це він розповів під час свого візиту до Києва на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

За словами Рютте, візит в Україну став його першою робочою поїздкою після вступу на посаду генсека НАТО.

Марк Рютте про поїздку в Україну (дивитися з 05:50)

Рютте зазначив, що приїзд до Києва — важливий для нього особливо на початку його терміну на посаді генсека Альянсу. Він хоче показати українському народу і всім, хто спостерігає, що НАТО продовжує підтримувати Україну.

"Я вважаю своїм пріоритетом і привілеєм як генсека НАТО посилити цю підтримку і забезпечити, що Україна візьме гору", — сказав Рютте.

Крім того, генсек НАТО заявив, що підтримка українців важлива і потрібна для союзників. Так, безпека України безпосередньо пов'язана з безпекою країн Європи.

"Саме тому ми так віддані підтримці України, адже ваша безпека має значення для нашої, а ваша боротьба за свободу відображає наші принципи та цінності", — політик.

Рютте заявив, що партнери вже надали Україні "безпрецедентну підтримку" після початку повномасштабного вторгнення російських військ. І 99% підтримки у сфері безпеки, яку отримала Україна, надійшла від держав-членів НАТО.

Нагадаємо, Рютте розповів, що думає про удари по РФ. Політик підкреслив, що жодна зброя не здатна "виграти війну". Однак, за його словами, право на самооборону не обмежується кордоном.

Теги за темою
Україна Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader