РФ зосередила пів мільйона осіб: військовий розповів про загрозу для чотирьох великих міст
РФ зосередила пів мільйона осіб: військовий розповів про загрозу для чотирьох великих міст

РФ зосередила пів мільйона осіб: військовий розповів про загрозу для чотирьох великих міст

Зокрема, росіянам поставлено завдання максимально захопити територію Донецької області.

На півдні та сході армія РФзосередила півмільйона своїх військових. Зокрема, окупанти мають завдання наблизитися до трьох украаїнських міст. 

Про це повідомив капітан 1 рангу запасу ВМС ЗСУ, колишній заступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко в ефірі "Еспресо".

З його слів, коли розпочиналося повномасштабне вторгнення РФ, то на семи різних напрямках було 150 тис. військових РФ.

"Зараз на трьох напрямках фактично в три рази більше. Росіянам поставлено завдання максимально захопити територію Донецької області, максимально наблизитися до таких обласних центрів - як Запоріжжя, Дніпро, Суми, Харків, щоб регулярно обстрілювати їх з далекобійної артилерії та КАБів. Ми кажемо за відстань - 50-70 км", - заявив Риженко.

З його слів, росіяни роблять це для того, аби дестабілізувати соціально-економічну ситуації в Україні. Він наголошує, що Вугледар - це одна з "точок", яку противник довго намагався захопити, зосередивши там дуже серйозні сили.

Їм вдалося захопити це місто, що є прикрим фактом. Але якщо подивитися на загальну стратегічну картину, це їм дало не дуже багато. Дійсно, була суперечлива інформація щодо ситуації там, але треба довіряти позиції Збройних сил України. Однозначно, що там було дуже-дуже складно, тому що російська армія використовує тактику виснаження. Вона фактично  завалює наші Збройні сили величезною кількістю засобів ураження - КАБами, артилерією, реактивною артилерією, мінами тощо", - сказав капітан 1-го рангу.

Як повідомлялося, колишній співробітник Служби безпеки УкраїниІван Ступак розповів про нові труднощі для ЗСУ.  Зокрема, з його слів після опадів по ґрунту не зможе нормально пересуватися важка техніка, а в окопах стоятиме вода.

  • Потрапили в "пастку": окупанти втратили вигідну позицію на одному з напрямків
  • РФ кинула цілий армійський корпус на одне українське місто: що відомо
  • Чи готує РФ наступ з метою захоплення Запоріжжя: відповідь експерта
Джерело матеріала
loader