Українцям прояснили, коли надійдуть перші виплати за програмою "Національний кешбек"
Українцям прояснили, коли надійдуть перші виплати за програмою "Національний кешбек"

Українцям прояснили, коли надійдуть перші виплати за програмою "Національний кешбек"

Українці отримають перші виплати за програмою "Національний кешбек" вже у жовтні 2024 року. Ця інноваційна державна ініціатива спрямована на підтримку вітчизняних виробників та стимулювання споживання українських товарів.

Про це повідомляється на сайті проекту "Зроблено в Україні", пише "Хвиля".

Програма "Національний кешбек", яка стартувала 2 вересня 2024 року, надає громадянам України можливість отримати повернення 10% вартості придбаних вітчизняних товарів. Учасники програми зможуть скористатися кешбеком вже наступного місяця після купівлі. Наприклад, за покупки, зроблені у вересні, кошти буде зараховано до 20 жовтня.

Щоб стати учасником програми, громадянам України віком від 18 років необхідно оформити спеціальну картку, на яку будуть перераховуватись кошти, надати дозвіл на передачу даних про транзакції та активувати послугу у додатку "Дія". На даний момент до програми підключилися одинадцять найбільших банків країни, включаючи "ПриватБанк", "Ощадбанк" та monobank.

Національний кешбек
Національний кешбек

Важливо, що програма охоплює широкий спектр товарів українського виробництва, включаючи ліки та медичні вироби. Однак підакцизні товари, такі як пальне, тютюнові вироби та більшість алкогольних напоїв, виключені із програми. Максимальна сума кешбеку обмежена 3000 гривень на місяць.

Отримані кошти можна використовувати для оплати різних локальних послуг, включаючи медичні послуги, спортивні заходи, відвідування кінотеатрів, оплату комунальних послуг та мобільного зв'язку. Крім того, учасники програми зможуть направити отриманий кешбек на підтримку ЗСУ або придбання військових облігацій.

Пілотний етап програми триватиме до кінця 2024 року, а використати накопичений кешбек можна буде до 31 січня 2025 року. Очікується, що проект "Національний кешбек" діятиме як мінімум до кінця 2025 року, залежно від фінансування, передбаченого у державному бюджеті.

Джерело матеріала
loader
loader