Вже й макарони з сосисками – розкіш: супермаркети підняли ціни до небес
Вже й макарони з сосисками – розкіш: супермаркети підняли ціни до небес

Вже й макарони з сосисками – розкіш: супермаркети підняли ціни до небес

У супермаркетах активно дорожчають практично всі продукти харчування, за винятком сезонних фруктів та овочів. Наприклад, на початку жовтня піднялися на макарони, сосиски та масло. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Макарони з сосисками - звична і проста страва, але дозволити її стало складніше через нові цінники в супермаркетах.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на макарони

Макаронні вироби у супермаркетах дорожчають уже кілька місяців поспіль. На початок жовтня макарони пір'я в середньому пропонуються по 34,43 гривні за кіло. Для порівняння, на початку літа продукт продавався дешевше за 30 гривень.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сосиски

Сосиски "Бащинський філейні" в середньому подорожчали приблизно на 12 гривень – з 225,23 до 237,70 гривні за кілограм. Найнижчий цінник на продукт фіксується у мережі Auchan – 229 гривень за кіло.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Ціни на вершкове масло

Якщо до макаронів захочеться додати масло, це стане справжнім ударом по гаманцю. Середня вартість продукту вже впритул підібралася до позначки 90 гривень за упаковку. Наприклад, масло "Яготинське 73%" подорожчало з 84,27 до 87,95 гривні за 200 грамів.

Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хліб, овочі, м'ясо та фрукти: як в Україні з жовтня зміняться ціни на головні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сир – 500 грн, сметана – майже 50 грн: молочка перетворюється на дорогий делікатес.

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader