Google Lens запускає пошук за відео та голосом — поки лише англійською
Google Lens запускає пошук за відео та голосом — поки лише англійською

Google Lens запускає пошук за відео та голосом — поки лише англійською

Google Lens запускає пошук за відео та голосом — поки лише англійською - Фото 1

Відтепер Google Lens пропонує пошук не лише за зображенням, а за відео та голосом — просто відкрийте камеру в пошуковому вікні та додатково надиктуйте те, що бачите в цей час.

Відучора опція доступна в Search Labs на Android та iOS — але лише англійською мовою.

Вперше пошук за відео Google показав на заході  I/O у травні: у прикладі на відео знімали акваріум та просили пояснити, чому риби плавають групою, тоді як Google Lens за допомогою Gemini AI швидко видавав потрібну відповідь.

Віцепрезидент Google з розробки Раджан Пател у коментарі The Verge пояснював, що Google Lens розглядає відео як серію кадрів і використовує подібні методи комп’ютерного зору, як і у випадку з зображеннями (однак тут додатково залучають штучний інтелект Gemini, який аналізує саме послідовність кадрів і наявні відповіді в інтернеті).

Наразі окремі звуки на відео не ідентифікуються (наприклад, Lens не допоможе вам визначити птаха за його співом), однак в Google кажуть, що вже експериментували над функцією.

Тим часом голосові запити в Google Lens оновили й для пошуку зображень — причому наразі це можна робити одночасно зі зніманням, а не після обробки як раніше. Опцію вже випустили на загал, але поки вона доступна лише англійською.

Google Lens запускає пошук по відео та голосу — поки лише англійською мовою
Google Lens запускає пошук за відео та голосом — поки лише англійською - Фото 3
Теги за темою
Google
Джерело матеріала
loader