У мережі шириться смертельний флешмоб серед дітей - Лубінець звернувся до поліції
У мережі шириться смертельний флешмоб серед дітей - Лубінець звернувся до поліції

У мережі шириться смертельний флешмоб серед дітей - Лубінець звернувся до поліції

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про новий смертельний флешмоб, який шириться серед дітей у соцмережах та закликав правоохоронні ограни вжити заходів для запобігання поширенню небезпечної тенденції.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

За його словами, «новий смертельний флешмоб шириться серед дітей у соціальних мережах. Діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що може мати серйозні наслідки для здоров’я і життя».

«Я, як омбудсмен, з метою захисту права дитини на життя та охорону здоров’я звернувся до Національної поліції з проханням відреагувати на ситуацію та вжити всіх необхідних заходів для запобігання поширенню цієї небезпечної тенденції», - зазначив він.

Водночас уповноважений ВРУ закликав «батьків бути пильними до небезпек, що чатують на дітей в інтернет-мережі, і свідомо ставитися до кіберзагроз».

«Адже чим більше діти знають про можливі ризики, тим більш захищеними вони будуть, зокрема від маніпуляцій, кібербулінгу та небезпечних онлайн-трендів», - додав Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни розглянути можливість регулювання використання смартфонів, подібно до тютюнових виробів, через дедалі більший негативний вплив соціальних мереж на психічне здоров'я молоді.

Теги за темою
поліція Діти Здоров'я Соцмережі
Джерело матеріала
loader