Тайфун затопив великий заповідник у Таїланді, евакуйовано 100 слів
Тайфун затопив великий заповідник у Таїланді, евакуйовано 100 слів

Тайфун затопив великий заповідник у Таїланді, евакуйовано 100 слів

На півночі Таїланду через сильну повінь евакуйовано близько 100 слонів, які мешкають у великому заповіднику Elephant Nature Park поблизу Чіангмая. Про це інформує CNN.

«Це була наймасштабніша евакуація, яку ми коли-небудь проводили для порятунку їхніх життів, вода швидко піднімалася», – сказав засновник Elephant Nature Park Сенгдуан Лек Чайлерт.

За його словами, це це найсильніша повінь, яку коли-небудь переживав центр порятунку та реабілітації слонів. Близько 30 дорослих слонів не вдалося евакуювати. Вони все ще замкнені в приміщеннях заповідника і «вони в паніці», додав Чайлерт.

Багато слонів сліпі або мають фізичні травми, що ускладнює їхнє перевезення. Крім слонів, у парку живуть близько 5000 інших тварин, включно з собаками, кішками, кіньми, свинями і кроликами. Багатьох із них евакуювали відразу після того, як влада попередила про ризик повені.

5 фото
  • Тайфун затопив великий заповідник у Таїланді, евакуйовано 100 слів - Фото 1
  • Тайфун затопив великий заповідник у Таїланді, евакуйовано 100 слів - Фото 2
  • Тайфун затопив великий заповідник у Таїланді, евакуйовано 100 слів - Фото 3
  • Тайфун затопив великий заповідник у Таїланді, евакуйовано 100 слів - Фото 4
  • Тайфун затопив великий заповідник у Таїланді, евакуйовано 100 слів - Фото 5
У заповіднику Elephant Nature Park триває масштабна евакуація тварин
фото: Elephant Nature Park

У парку залишилися близько 30 іноземних волонтерів, зокрема п’ятеро американців, деякі з них працюють уже кілька тижнів поспіль.

Північ Таїланду зазнала сильних повеней і зсувів через проливні дощі, спричинені тайфуном Ягі – найпотужнішим штормом в Азії цього року, який пронісся регіоном у середині вересня і забрав десятки життів.

На півночі Таїланду через сильну повінь евакуйовано близько 100 слонів, які мешкають у великому заповіднику Elephant Nature Park поблизу Чіангмая
Також у парку живуть близько 5000 інших тварин, включно з собаками, кішками, кіньми, свиньми і кроликами pic.twitter.com/2C8bMbClPN

— ГЛАВКОМ (@GLAVCOM_UA) October 4, 2024

Джерело матеріала
loader