Tencent розглядає можливість викупу Ubisoft після падіння акцій
Tencent розглядає можливість викупу Ubisoft після падіння акцій

Tencent розглядає можливість викупу Ubisoft після падіння акцій

Після повідомлення Bloomberg про потенційний викуп акції Ubisoft у п'ятницю в Парижі зросли на 33%, що стало найбільшим зростанням з моменту первинного публічного розміщення акцій компанії в 1996 році. Tencent володіє 9,2% акцій з правом голосу, а сім'я Гіймо контролює 20,5%. Джерела повідомляють, що переговори перебувають на ранній стадії, і немає впевненості, що угода відбудеться.

Постійне падіння акцій Ubisoft спонукало деяких міноритарних акціонерів, зокрема AJ Investments, виступити за викуп або продаж компанії стратегічному інвестору. Це відбувається в той час, коли розробник відеоігор намагається відновити свої позиції після пов'язаних з пандемією затримок у виробництві, які призвели до відтермінування та скасування кількох ігор.

Зокрема, акції Ubisoft нещодавно впали до найнижчої позначки за більш ніж десять років після того, як компанія переглянула свій прогноз у бік погіршення, посилаючись на слабші, ніж очікувалося, продажі та затримки з випуском довгоочікуваної гри Assassin's Creed Shadows.

У 2022 році Ubisoft зацікавила кілька приватних інвестиційних компаній, зокрема Blackstone Inc. і KKR & Co., на тлі сплеску великих придбань в ігровій індустрії. Пізніше того ж року сім'я Гіймо уклала угоду з компанією Tencent, яка придбала 49,9% холдингової компанії Guillemot Brothers, на додаток до своєї прямої частки в Ubisoft.

Цей крок розглядався як стратегія збереження сімейного контролю над управлінням компанією при одночасному обмеженні впливу Tencent, оскільки її частка залишається обмеженою на рівні менш як 10% без права вето на операційні рішення.

За умовами угоди, Tencent не має права продавати свої акції Ubisoft протягом п'яти років, після чого сім'я Гіймо має право першочергового продажу. Попри це партнерство, голова і генеральний директор Ubisoft Ів Гіймо підтвердив, що сім'я залишається вільною у взаємодії з іншими потенційними партнерами.

Представники Ubisoft і сім'ї Гіймо відмовилися коментувати потенційний викуп, тоді як Tencent був недоступний для коментарів через святковий тиждень у Китаї.

Джерело матеріала
loader
loader