У Віденському університеті запровадили новий курс з українознавства
У Віденському університеті запровадили новий курс з українознавства

У Віденському університеті запровадили новий курс з українознавства

У Віденському університеті (Universität Wien) у зимовому семестрі 2024-25 запроваджено новий міждисциплінарний курс з українознавства, метою якого є поширення знань про історію України, її культурно-соціальні аспекти й економічний розвиток.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Республіці Австрія. 

У Віденському університеті запровадили новий курс з українознавства - Фото 1

Під час відкриття курсу посол України Василь Химинець виступив з вітальним словом і подякував ректору Віденського університету Себастіану Шютце та керівнику Інституту Східної Європи Вольфгангу Мюллеру за їхню підтримку у започаткуванні українознавчих студій.

У Віденському університеті запровадили новий курс з українознавства - Фото 2

Дипломат підкреслив, що цей курс є важливим як для всебічного знайомства європейців з Україною, так і для протидії російській дезінформації.

У Віденському університеті запровадили новий курс з українознавства - Фото 3

Зауважується, що до викладання залучені відомі українські та міжнародні науковці, а також провідні експерти з українознавства.

Першу лекцію для слухачів провів видатний український історик, професор Ярослав Грицак, який представив ключові історичні моменти та сучасні виклики, що постають перед Україною.

У Віденському університеті запровадили новий курс з українознавства - Фото 4

Нагадаємо, Альбертський університет у Канаді (University of Alberta) започаткував стипендіальну програму з кримськотатарських студій на Факультеті національних досліджень, який діє у рамках Канадського інституту українських студій. 

Фото: посольство України в Республіці Австрія / Фейсбук

Теги за темою
Освіта Австрія
Джерело матеріала
loader
loader