У вересні спеціалісти Держпродспоживслужби видали документи на експорт 106 тонн харчових яєць до Республіки Сьєрра-Леоне та Мавританії, що в Західній Африці.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
У відомстві зауважили, що фасування та транспортування харчових яєць потребує суворого дотримання міжнародних стандартів. Пакування має включати спеціальні контейнери або упаковки, які захищають продукцію від пошкоджень під час транспортування.
Також важливо підтримувати оптимальну температуру зберігання яєць, яка не повинна перевищувати +5°C.
Як повідомлялось, Болгарія звернулась до Європейської комісії з проханням призупинити імпорт яєць з України до країни для врегулювання внутрішнього ринку.