Україна представить дві інноваційні ідеї на всесвітньому саміті стартапів
Україна представить дві інноваційні ідеї на всесвітньому саміті стартапів

Україна представить дві інноваційні ідеї на всесвітньому саміті стартапів

Україна представить дві інноваційні ідеї на всесвітньому саміті стартапів у Берліні. Йдеться про допомогу людям із порушеннями слуху та розв’язання гастроентерологічних проблем.

Про це повідомила пресслужба Klitschko Foundation та KSE Foundation під час конкурсу молодих новаторів і новаторок Falling Walls Lab Kyiv.

Зазначається, що першою ідеєю є проєкт із використання штучного інтелекту для транскрибації тексту в режимі реального часу для людей із порушеннями слуху. Ідею запропонував студент Київської школи економіки Марк Мотлюк.

«Людині з порушеннями слуху складно вести розмову з кількома людьми одночасно, коли для неї транскрибують текст розмови, але не ідентифікують спікерів. Я об'єднав дві моделі штучного інтелекту в застосунку, що допоможе не лише транскрибувати голос, а й визначити, хто саме говорить. Вірю, що це поліпшить життя людей із порушеннями слуху», – каже Марк.

Уточнюється, що заявки оцінювали за трьома критеріями: інноваційність, актуальність і практична можливість реалізації ідеї. Найбільшим пріоритетом для журі був рівень новизни та фактор прориву, який може створити ідея.

У пресслужбі зазначають, що друга ідея стосувалася розв’язання гастроентерологічних проблем за допомогою новітнього продукту з лактобактерій. Це рішення запропонувала студентка Львівської політехніки Анастасія Дмитрів.

Директорка Klitschko Foundation Ангеліна Осадча зазначила, що інновації та проривні ідеї мають «ключове значення», тому підтримка талановитої молоді, за її словами, – це «інвестиція в майбутнє, яка окупиться».

«Всі ідеї важливі та потрібні – від пропозицій щодо адаптації до навчального процесу до медичного стартапу, що ставить за мету запобігати хворобам травної системи. І я вірю, що зовсім скоро ми ще почуємо про їхню успішну реалізацію», – наголосила Осадча.

Директорка KSE Foundation Світлана Денисенко додала, що найбільше ідей цього року запропонували у сфері освіти. Вона зазначила, що рада бачити «стільки мотивованої молоді», оскільки її фонд спеціалізується на освіті.

Всесвітня конференція з інновацій відбудеться 7–9 листопада в Берліні, де Марк Мотлюк та Анастасія Дмитрів презентують свої ідеї й матимуть шанс заручитися підтримкою потенційних інвесторів.

Джерело матеріала
loader
loader