Під Донецьком ліквідували шістьох офіцерів з Північної Кореї – Kyiv Post
Під Донецьком ліквідували шістьох офіцерів з Північної Кореї – Kyiv Post

Під Донецьком ліквідували шістьох офіцерів з Північної Кореї – Kyiv Post

На Донеччині внаслідок ракетного удару ЗСУ загинули шестеро військових з КНДР, які прибули "обмінюватися досвідом" з росіянами.

Внаслідок ракетного удару по окупованій території Донеччини загинули 20 ворожих військових. Серед них, зокрема, були ліквідовані не лише окупанти, а й офіцери армії КНДР.

Про це пише Kyiv Post.

За даними джерел видання, північнокорейські військові прибули на окупований Донбас нібито "для обміну досвідом з росіянами". Унаслідок удару шестеро офіцерів з КНДР були ліквідовані. Ще троє північнокорейських військовослужбовців отримали поранення.

Kyiv Post, посилаючись на російські соціальні мережі, зазначає, що перед ракетним ударом росіяни демонстрували військовим з КНДР підготовку особового складу до штурмових дій та оборони.

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс зауважив, що Північна Корея допомагає Росії більше, ніж Європейський Союз Україні. 

Зокрема, Північна Корея постачає в Росію велику кількість артилерійських боєприпасів. Наприклад, у серпні на Київщині росіяни вбили дитину ракетою КНДР.

Експерт з міжнародних відносин Семюел Рамані у червні цього року повідомляв, що КНДР направляє до України військовий підрозділ.

27 червня Південнокорейський телеканал TV Chosun повідомив, що КНДР відправить військові будівельні та інженерні сили для участі у "відновлювальних роботах".

  • Дружба Росії та Північної Кореї: США стурбовані взаємодією двох режимів
  • Про що домовилися Путін та Кім Чен Ин: у господаря Кремля було дві мети – Портников
  • Скільки військових КНДР залучать до війни в Україні: експерт зробив заяву
Джерело матеріала
loader
loader