Офіцери з Північної Кореї загинули внаслідок ракетного удару під Донецьком, - ЗМІ
Офіцери з Північної Кореї загинули внаслідок ракетного удару під Донецьком, - ЗМІ

Офіцери з Північної Кореї загинули внаслідок ракетного удару під Донецьком, - ЗМІ

Шість офіцерів з Північної Кореї загинули внаслідок ракетного удару неподалік окупованого Донецька. Про це 4 жовтня повідомило українське англомовне видання Kyiv Post із посиланням на джерела у розвідці.

Загалом внаслідок атаки нібито загинули 20 військовослужбовців. Вона була здійснена 3 жовтня. Військові з Північної Кореї приїхали "на нараду зі своїми російськими колегами". Ще троє з них дістали поранення. Перед завданням ракетного удару росіяни демонстрували їм підготовку особового складу до наступальних дій та оборони.

У 2023 році Головне управління розвідки України (ГУР) повідомило про прибуття на тимчасово окуповану територію України обмеженого контингенту військовослужбовців із Північної Кореї, зокрема підрозділів інженерних військ. Центр національного спротиву (ЦНС) у вересні 2023 року повідомив, що Росія планує доставити громадян Північної Кореї на окуповані території Донецької та Луганської областей для будівельних робіт. У червні 2024 року президент Росії Володимир Путін після зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином переконав його відкрити «дипломатичні місії у Донецьку та Луганську».

  • 27 червня Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що КНДР відправить будівельні та інженерні війська до окупованої Росією частини Донецької області.
  • 26 червня представник Пентагону генерал-майор Пет Райдер заявив, що північнокорейські війська стануть "гарматним м'ясом", якщо їх відправлять до України.
Теги за темою
КНДР
Джерело матеріала
loader
loader