Ізраїль та «Хезболла» в суботу обмінялися ракетними ударами
Ізраїль та «Хезболла» в суботу обмінялися ракетними ударами

Ізраїль та «Хезболла» в суботу обмінялися ракетними ударами

Ізраїль завдав у суботу авіаударів по гірських районах Лівану, тоді як бойовики «Хезболли» запустили ракети по авіабазі поблизу Хайфи.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CBS News.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що її військово-повітряні сили завдали удару по бойовиках «Хезболли», котрі перебували всередині мечеті на півдні Лівану, яка, за їхніми словами, використовувалася як командний центр для «планування і здійснення терористичних атак» на Ізраїль.

Також ЦАХАЛ обстріляв передмістя Бейрута, де перебували бойовики.

Тим часом «Хезболла» заявила, що запустила серію ракет по авіабазі Ізраїлю поблизу Хайфи. Ізраїльська поліція повідомила, що фрагменти ракет-перехоплювачів впали в декількох місцях.

У суботу ввечері прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху зазначив, що ізраїльським військовим вдалося знищити більшу частину арсеналу «Хезболли».

«Ми знищили більшу частину ракет, які «Хезболла» накопичувала протягом багатьох років, – сказав він у телезверненні, додавши: – Ми змінили хід війни та її баланс».

Нетаньягу також розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона, який закликав припинити постачання зброї Ізраїлю.

«У той час, як Ізраїль бореться з силами варварства, очолюваними Іраном, усі цивілізовані країни повинні твердо стояти на боці Ізраїлю. Проте президент Макрон та інші західні лідери зараз закликають до запровадження ембарго на постачання зброї Ізраїлю. Ганьба їм», – ідеться в заяві Нетаньягу, поширеній його канцелярією.

Як повідомляв Укрінформ, президент Макрон висловився за припинення поставок Ізраїлю зброї, яку країна використовує в Газі.

 Фото:  Houssam Shbaro/Anadolu / Getty Images

Джерело матеріала
loader
loader