Кіло гарніру – лише 26 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони
Кіло гарніру – лише 26 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони

Кіло гарніру – лише 26 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони

Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів відновили цінники на популярні крупи.

Зокрема, йдеться саме про гречку, рисову крупу та макарони. Так, в Україні восени традиційно змінюються ціни на крупи. Цього року врожайність багатьох зернових була нижчою за очікувану через рекордну посуху. Тож і вартість продуктів зростає.

Про це стало відомо завдяки даними від фахівців економічного порталу Minfin, а також цінникам, які виставляють на столичних ринках.

Крупи. Фото: скрін youtube

Вартість рису

На Столичному ринку довгозерний білий рис із Італії (25 кг) коштує 43,50 гривні, а пропарений рис із Індії (25 кг) – 45,00 гривень. Круглий рис "Dalian" з Китаю (25 кг) пропонується за тією самою ціною, що й італійська – 43,50 гривні.

У супермаркетах ціни на рис значно вищі: довгозерний рис у середньому коштує 60,20 гривень за кілограм, а пропарений довгоозерний - 66,60 гривень за кілограм.

Ціни на рис, скріншот: Minfin

Вартість гречки

Ціни на гречку також демонструють суттєву різницю. На Столичному гречка марки "ARIA" доступна в упаковках по 1 кг та 5 кг по 28,00 грн./кг та 26,70 грн./кг.

У супермаркетах середня ціна на гречку становить 28,65 гривень за кілограм, варіюючи від 25,90 до 32,30 гривень у різних магазинах.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість макаронів

Аналогічна тенденція спостерігається й у цінах на макарони. На Столичному пропонуються макарони "Київ Мікс" в упаковці по 1 кг за ціною 29,75 грн./кг, тоді як у супермаркетах середня ціна на макарони становить 34,43 гривні за кілограм, з розкидом від 26,90 до 45, 10 гривень у різних магазинах.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Також, високі ціни на рибу та морепродукти лякають споживачів: де купувати, щоб заощадити.

Джерело матеріала
loader