Корупція чи недбальство: експерт пояснив, що не так із будівництвом в Україні
Корупція чи недбальство: експерт пояснив, що не так із будівництвом в Україні

Корупція чи недбальство: експерт пояснив, що не так із будівництвом в Україні

Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

Як зазначає експерт, у нас про будівельників постійно якісь байки ходять, у 1990-х вони всі поголовно були шабашниками, які все, що хочеш, зроблять за пляшку і палку вареної ковбаси, тепер же будівельники стали корупціонерами. Принагідно він згадує, як всі спочатку кричали про мости, один зробили з Києві – поганий, а всі раз на тиждень гуляють, другий – не на часі, а пів Києва вже селфі зробило.

«Будівництво нове – так, а от реконструкція, капітальний ремонт – це система постійного циклу у будівництві. Ми купляємо автомобіль – ми проходимо технічний огляд, а у нас же технічний огляд будинків ніхто не робить», - підкреслює Віктор Лещинський.

Хоча, зазначає він, це питання у нас піднімалось і у 2009 році, і у 2010, і у 2012, щоб технічний огляд будинків зробити обов’язковим, і чим старіший, тим частіше: новий будинок – раз на 3 роки, будинок, якому за 50-60 років, - щороку. Однак, констатує експерт, цього немає, як і технічних паспортів, а це ж усе потрібно навіть при покупці квартири.

«Про будинок же вам цікаво, коли він був побудований, коли капітальний ремонт був останній раз. Щось десь є, але ви спробуйте це щось десь найти. А за кордоном є практика: коли ви купуєте об'єкт нерухомості, вам цей весь альбом дають, і ви розумієте, що ви купуєте», - розповідає Віктор Лещинський.

Джерело матеріала
loader
loader