Принцу Гаррі заборонили розглядати в суді позов щодо прослуховування його журналістами
Принцу Гаррі заборонили розглядати в суді позов щодо прослуховування його журналістами

Принцу Гаррі заборонили розглядати в суді позов щодо прослуховування його журналістами

Високий суд Лондона заборонив принцу Гаррі подавати позови про те, що він став жертвою журналістів, які незаконно збирали інформацію про нього за допомогою пристроїв стеження та прослуховування. У п'ятницю, 4 жовтня, суддя ухвалив, що Гаррі повинен укласти мирову угоду з компанією News Group Newspapers, яка видає газету The Sun, або подати новий позов до суду в січні, зробивши поправки у позові. Раніше захист стверджував, що в кімнатах, де жив син короля Чарльза III та машинах були встановлені «жучки», а на автомобілях - трекери збору інформації про нього. Про це пише The Times of London.

- Жодних конкретних відомостей про подібні твердження подано не було, - заявив суддя.

Суддя, який розглядав цю справу, назвав позов принца схожим на кампанію між «двома впертими, але з добре забезпеченими ресурсами арміями», яка займає «більш ніж доречну» кількість часу в суді. Він також розкритикував обидві сторони конфлікту: Гаррі – за додавання «нових підстав для позову, які не були вказані у початковій заяві», а видавництво – за нові заперечення проти частини позову принца.

Наразі у суді розглядається ще кілька справ принца проти британських таблоїдів. Зокрема, тривають судові засідання з видавцем ANL та нині неіснуючої компанії News of the World за вторгнення в приватне життя принца з середини 1990-х років до 2016 року та ймовірний незаконний збір інформації. У січні 2024-го принц Гаррі відкликав один із трьох позовів проти видавця газети Mail on Sunday компанії Associated Newspapers. Що вплинуло на рішення принца не повідомляється.

 

Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader
loader