ЗСУ збили російський Су-34 у повітряному бою, - ЗМІ
ЗСУ збили російський Су-34 у повітряному бою, - ЗМІ

ЗСУ збили російський Су-34 у повітряному бою, - ЗМІ

У небі над Донецькою українські Сили оборони збили російський літак Су-34 поблизу міста Костянтинівка на захід від Часового Яру.

Про це у коментарі "Суспільне" розповів начальник Костянтинівської міської військової адміністрації Сергій Горбунов.

Інцидент стався вдень 5 жовтня, коли місцеві жителі стали свідками падіння уламків збитого літака.

"Уламки частково потрапляли навколо міста Костянтинівка. Уламки також впали у приватний сектор - пошкоджено кілька приватних будинків. Жертв або постраждалих від цієї події немає", - розповів Горбунов.

Новина про збитий російський літак швидко поширилася соціальними мережами, де з'явилися перші фото- та відеоматеріали з місця події. Спочатку повідомлялося про знищення штурмовика Су-25, але пізніше інформацію уточнили – збитим виявився сучасніший і потужніший винищувач-бомбардувальник Су-34.

Додамо, що голова ЦПД РНБО Андрій Коваленко підтвердив, що Су-34 збитий українськими захисниками:

Цікаво, що у російських Telegram-каналах з'явилася своя версія події. Там повідомляють, що літак міг бути збитий "дружнім вогнем", тобто помилково самотужки. Ця інформація, однак, не набула офіційного підтвердження з української сторони.

Інша версія, яку зараз розповсюджують: хтось із російських військових, незгодних із веденням війни в Україні, хотів викрасти Су-34 на підконтрольну Києву територію, не відповідав на накази і був збитий своїм за це.

Раніше повідомлялося також, що ГУР знищило російський літак Су-30СМ за 50 мільйонів доларів.

Джерело матеріала
loader
loader