У Грузії опозиційним каналам загрожує штраф - відмовились транслювати рекламу з руйнуваннями в Україні
У Грузії опозиційним каналам загрожує штраф - відмовились транслювати рекламу з руйнуваннями в Україні

У Грузії опозиційним каналам загрожує штраф - відмовились транслювати рекламу з руйнуваннями в Україні

Грузинські опозиційні телеканали Formula, Mtavari та TV Pirveli відмовилися розміщувати скандальні передвиборчі відеоролики правлячої партії «Грузинська мрія» зі зруйнованими Росією українськими містами, тепер їм загрожують великі штрафи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsGeorgia.

«Влада ставить нас перед дилемою — або ми надаємо ефір вищезгаданим відеороликам, або нам випишуть величезні штрафи, які можуть призвести до припинення діяльності каналів», — йдеться у спільній заяві Formula, Mtavari та TV Pirveli.

В опозиційних телекомпаніях розцінюють ці відеоролики партії «Грузинська мрія» зі зруйнованими Росією українськими містами як «російську пропаганду» та «знущання з українського народу».

Вони також поділяють оцінку посла ЄС у Грузії, який назвав рекламу партії влади «обурливою, ганебною та огидною».

Зазначається, що за законом, за місяць до виборів грузинські телеканали зобов'язані надавати безкоштовний рекламний час усім партіям, які представлені в парламенті. На це відводиться не менше ніж 7,5 хвилин упродовж кожних трьох годин ефіру.

У вересні Formula, Mtavari та TV Pirveli оштрафували за відмову розміщувати іншу провокаційну рекламу «Грузинські мрії». Це був відеоролик зі слоганом «Скажи ні моральному виродженню суспільства» на тлі зображення грузинських активістів та представників громадянського суспільства.

Як повідомляв Укрінформ, у Тбілісі з'явилися нові передвиборчі банери правлячої партії «Грузинська мрія», які президент країни Саломе Зурабішвілі назвала «ганебними та образливими для культури, традицій, історії та віри».

На агітаційних банерах з лівого боку зображені міста, будівлі та храми, знищені внаслідок російського вторгнення в Україну, зокрема Маріуполь, - з написом «Ні війні!».

Міністерство закордонних справ України вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень наслідків війни Росії проти України.

Чергові парламентські вибори у Грузії відбудуться 26 жовтня 2024 року.

Фото: Natia Gugunava/Facebook

Теги за темою
Україна Грузія
Джерело матеріала
loader
loader