На 1000 грн дорожче: тепловики визначились із тарифом для населення
На 1000 грн дорожче: тепловики визначились із тарифом для населення

На 1000 грн дорожче: тепловики визначились із тарифом для населення

На опалювальний сезон 2024-2025 розрахували економічно обґрунтовані тарифи на тепло для населення та інших категорій споживачів.

Ці тарифні зміни відбулися в місті Бердичів Житомирської області. Про нові ціни повідомили на офіційному сайті Бердичівської міської ради.

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

Вказується, що тариф на теплову енергію та на послуги з постачання теплової енергії для категорії "населення" збільшиться майже на 1000 гривень – з 1693,53 гривні за 1 Гкал із ПДВ до 2 683, 63 гривні за 1 Гкал із ПДВ.

При цьому новий тариф в опалювальному сезоні 2024-2025 не застосовуватиметься, оскільки діє мораторій, який забороняє підвищення цін на тепло. Населення платитиме за старою ціною, а різницю покриватиме бюджет громади.

Рахунки за опалення. Фото: скрін youtube

"Жителі сплачуватимуть за тепло так само, як і в останні роки. Різницю у тарифах покриватимуть із бюджету громади. Щодо бюджетних організацій, то для них такий тариф зросте на 6%", - запевнили у міськраді.

В той самий час для бюджетних організацій та установ вартість опалення збільшиться до 4087,19 гривні за 1 Гкал з ПДВ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що субсидію отримаєте, навіть якщо маєте борги за комуналку: українцям розповіли, як залишитися за допомогою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв,платити за комуналку в кілька разів менше: українці дізналися, як сильно заощадити на електроенергії.

Джерело матеріала
loader