На Донеччині внаслідок атак армії РФ двоє людей загинули, ще 10 - поранені
На Донеччині внаслідок атак армії РФ двоє людей загинули, ще 10 - поранені

На Донеччині внаслідок атак армії РФ двоє людей загинули, ще 10 - поранені

Внаслідок російських атак у Донецькій області 6 жовтня двоє людей загинули і ще 10 отримали поранення, зокрема 6-річна дитина.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці

За даними слідства, 6 жовтня 2024 року в Іллінці Курахівської громади російська армія атакувала FPV-дроном автомобіль, в якому перебували представники волонтерської організації. 

«Вони прямували евакуйовувати цивільних з небезпечного регіону. Від отриманих тілесних ушкоджень 37-річний волонтер загинув, а його колега 32 років дістав акубаротравму», - зауважили в ОГП.

Також під приціл держави-агресора потрапили Часів Яр, Торецьк та Серебрянка Бахмутського району, де внаслідок ударів зі ствольної артилерії травмовані громадяни 22, 66 та 69 років.

На Донеччині внаслідок атак армії РФ двоє людей загинули, ще 10 - поранені - Фото 1

Крім того, ворог обстріляв селище Біленьке Краматорської громади. Влучання засобів ураження відбулись по житловій забудові. Поранення отримали четверо цивільних – чоловіки 34 і 41 року та 28-річна жінка з 6-річним сином. Тип використаної зброї встановлюється.

Збройні сили РФ завдали три авіаудари, ймовірно, КАБ-250 по Костянтинівці. «Під час руху автомобілем по одній з вулиць несумісні з життям травми дістав 48-річний містянин. Ще двоє мешканців – 22-річний чоловік та 31-річна жінка зазнали мінно-вибухових травм і осколкових поранень рук», - додали в ОГП.

На Донеччині внаслідок атак армії РФ двоє людей загинули, ще 10 - поранені - Фото 2

Окрім того, в населених пунктах пошкоджені житлові будинки, адміністративна будівля, магазин, кафе, банківська установа, лінія електромережі, автотранспорт.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники за минулу добу вбили двох і завдали поранень вісьмом жителям Донецької області.

Фото: Офіс генпрокурора

Теги за темою
війна Обстріл
Джерело матеріала
loader
loader