Смерть комбата 123-ї бригади ТРО: подробиці та коментарі командування
Смерть комбата 123-ї бригади ТРО: подробиці та коментарі командування

Смерть комбата 123-ї бригади ТРО: подробиці та коментарі командування

4 жовтня 2024 року 123 бригада територіальної оборони Збройних сил України (ЗСУ) підтвердила загибель командира 186-го окремого батальйону Ігоря Гриба. Обставини смерті 33-річного офіцера наразі розслідуються.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на повідомлення на Фейсбук-сторінці 123-ї бригади.

Напередодні низка воєнкорів повідомили про самогубство комбата Гриба. За непідтвердженою інформацією, опублікованою журналістом Володимиром Бойком, трагедія сталася 2 жовтня після того, як батальйон Гриба залишив позиції під Вугледаром, що призвело до остаточної втрати міста.

Смерть комбата 123-ї бригади ТРО: подробиці та коментарі командування - Фото 1

"Світла пам'ять воїну-захиснику, співчуття рідним та близьким військовослужбовця. Обставини загибелі Ігоря Гриба наразі з'ясовуються, чи проводиться службове розслідування", - йдеться у заяві 123-ї бригади ТрО.

Бригада охарактеризувала Гриба як відданого військовій справі та своїй країні офіцера, який дбав про особовий склад і не залишався осторонь проблем свого військового колективу.

У повідомленні також нагадується про бойовий шлях бригади, зокрема про участь у звільненні Миколаївської та Херсонської областей, а також про виконання бойових завдань щодо захисту узбережжя річки Дніпро та островів Херсонської області з листопада 2022 року.

"Ми повинні все зрозуміти і дати час керівництву бригади та командуванню розібратися в тих обставинах, що склалися у військовому колективі, та вирішити всі проблемні питання для подальшого виконання особовим складом бойових завдань", - йдеться у повідомленні.

Смерть комбата 123-ї бригади ТРО: подробиці та коментарі командування - Фото 2

Варто додати, що раніше Суспільне повідомило, що близько сотні військовослужбовців 187 батальйону 123 бригади ТРО відмовилися виконувати бойове завдання на Донеччині та самовільно залишили військову частину.

Джерело матеріала
loader
loader