У Грузії три телеканали відмовилися транслювати рекламу правлячої партії із зображенням зруйнованих українських міст
У Грузії три телеканали відмовилися транслювати рекламу правлячої партії із зображенням зруйнованих українських міст

У Грузії три телеканали відмовилися транслювати рекламу правлячої партії із зображенням зруйнованих українських міст

Медіа звернулися до міжнародної спільноти, дипломатичних представництв та правозахисних організацій із закликом підтримати телеканали у цьому питання.

Грузинські телеканали Formula, Mtavari і TV Pirveli опублікували спільну заяву, в якій засудили спекуляцію провладної партії «Грузинська мрія» на трагедії українського народу. Попри загрозу значних штрафів, телеканали відмовилися транслювати банери із зображеннями зруйнованих українських, які правляча партія використовує у своїй політичній кампанії.

У заяві зазначається, що партія «Грузинська мрія» використовує трагедію українців для власних політичних цілей і вимагає від телеканалів транслювати відеоролики з банерами, які вже розміщені на білбордах у містах Грузії.

«Нас ставлять перед вибором: або ми дамо ефір для цих відеороликів, або нас оштрафують на величезні суми, що може поставити під загрозу існування наших каналів», — йдеться в заяві.

Телеканали також наголосили, що, попри загрозу штрафів вони не мають наміру підтримувати російську пропаганду «Грузинської мрії» та знущання з українського народу.

«Ми повністю погоджуємося з оцінкою посла ЄС, який назвав цю кампанію обурливою, ганебною та жахливою, і тому відмовляємося транслювати ці відеоролики в ефірі», — заявили телеканали.

Крім того, медіа звернулися до міжнародної спільноти, дипломатичних представництв та правозахисних організацій із закликом підтримати телеканали у цьому питанні.

  • Читайте також: От Тбилиси до Минска: эволюция нарратива «Хотите как в Украине»

Фото: mtavari.tv.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Грузія пропаганда
Джерело матеріала
loader
loader