У Литві митники затримали військові вантажі для армії РФ: що з ними зроблять
У Литві митники затримали військові вантажі для армії РФ: що з ними зроблять

У Литві митники затримали військові вантажі для армії РФ: що з ними зроблять

Литовська митниця перехопила вантажі з військовими речами, призначеними для російської армії. Як повідомляє LRT, співробітники Каунаської територіальної митниці та Митної кримінальної служби (МКТ) Литви виявили в пасажирських поїздах, які прямували з Калінінграда до Москви, чотири вантажі з предметами військового призначення.

Так, у понеділок, 30 вересня в поїзді, що прямував з Калінінграда, виявили партію маскувальних сіток. Раніше, 27−29 вересня, у тих самих поїздах митники виявили маскувальні сітки для приховування гармат. А 1 жовтня митники виявили і затримали поштову посилку з камуфляжними штанами, які, як вважається були призначені для російських військових.

Як зазначили у литовській митниці, такі вантажі зазвичай відправляють члени різних громадських організацій, що діють у Калінінградській області Росії.

Як повідомляє LRT, конфісковані предмети литовська митниця передасть Україні як допомогу.

Раніше Литва зупинила на кордоні транзитний російський поїзд із «Z-символікою». 

Як повідомлялося раніше, радниця президента Литви Аста Скайсгіріте заявила, що країни Європейського союзу мають знайти «юридичні рішення», щоб закрити росіянам в'їзд до Шенгенської зони після візових послаблень з боку Угорщини. 

Приводом для занепокоєння представниці литовської влади стало недавнє рішення Угорщини включити Росію, Білорусь та низку інших країн до програми «Національна карта». Її учасники можуть отримати дозвіл працювати в республіці без перевірки служби безпеки. Однак для звичайних туристів жодних послаблень немає. 

Джерело матеріала
loader