10 жовтня — вебінар GIJN «Стеж за грошима: Як розслідувати підставні компанії»
10 жовтня — вебінар GIJN «Стеж за грошима: Як розслідувати підставні компанії»

10 жовтня — вебінар GIJN «Стеж за грошима: Як розслідувати підставні компанії»

Спікери поділяться власними методами та інструментами, за допомогою яких досліджують діяльність підставних компаній, а також розкажуть про стратегію такого розслідування.

У четвер, 10 жовтня, о 17:00 за Києвом Глобальна мережа журналістів розслідувачів (Global Investigative Journalism Network, GIJN) проводитиме вебінар для журналістів «Стеж за грошима: як розслідувати підставні компанії».

«Підставні компанії часто відіграють важливу роль у великих фінансових скандалах, приховуючи справжніх власників та забезпечуючи переказ незаконних коштів. Від міжнародних фінансових злочинів до місцевої корупції складні схеми часто використовують, щоб приховати, хто насправді отримує вигоду від незаконної діяльності. Журналістам, які займаються фінансовими, політичними чи корпоративними розслідуваннями, важливо розуміти, як відстежувати та викривати фіктивні компанії.

На цьому вебінарі GIJN учасники поринуть у світ підставних компаній та дізнаються, як журналісти-розслідувачі можуть розплутати ці складні мережі. Експерти Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) та Центру дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) поділяться корисними ресурсами, які допоможуть зорієнтуватися у цій непростій сфері. Ми розглянемо як стратегію розслідування, так і найактуальніші поради та інструменти», — повідомляє GIJN.

Спікери й модератори вебінару:

  • Керрі Кехо — заступниця керівника відділу даних та досліджень в ICIJ. Вона розпочала співпрацю з ICIJ у рамках проєкту Fatal Extraction у 2015-му, а у 2018-му приєдналася до команди як штатна дата-журналістка. Кехо працювала над багатьма розслідуваннями ICIJ, включаючи Pandora Papers, Uber Files, Ericsson List, Deforestation Inc., FinCEN Files, Solitary Voices, Implant Files, and the Mauritius Leaks.
  • Ян Строжик — головний редактор роботи з даними в OCCRP. Разом із головою відділу досліджень Кариною Шедрофскі керує групою досліджень і даних OCCRP. Строжик тісно співпрацює з редакційним та дата-відділами OCCRP — координує дата-аналіз та проводить розслідування, що базуються на даних. До роботи в OCCRP Строжик був репортером у німецькій громадській новинній телекомпанії NDR, де працював над такими проєктами, як Luxembourg Leaks, Panama Papers, Paradise Papers, FinCEN Files й іншими транскордонними розслідуваннями.

Модератор вебінару — Саймон Бауерс, редактор відділу розслідувань у Finance Uncovered. Він приєднався до організації у листопаді 2020-го після чотирьох років роботи європейським координатором ICIJ. До цього він 19 років пропрацював у британській газеті Guardian, де був старшим репортером та займався податковими та фінансовими розслідуваннями.

Реєстрація за посиланням

Мова вебінару — англійська з перекладом на українську, іспанську, російську, французьку, арабську.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
розслідування
Джерело матеріала
loader
loader