Елітне житло та новенькі авто: як київський суддя пояснив користування дорогим майном
Елітне житло та новенькі авто: як київський суддя пояснив користування дорогим майном

Елітне житло та новенькі авто: як київський суддя пояснив користування дорогим майном

Елітне житло та новенькі авто: як київський суддя пояснив користування дорогим майном

Матір і теща судді протягом декількох років придбали майна на мільйони гривень.

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду України Ігор Дашутін проживає в елітному котеджному містечку Києва разом із родиною, однак жодної нерухомості там на нього не зареєстровано. За інформацією журналістського розслідування Bihus.Info, будинок у цьому містечку минулої осені придбала теща судді Оксана Лящова. Вартість таких маєтків без ремонту стартує від 18,5 млн грн.

Ігор Дашутін займає нинішню посаду з 2019 року, до цього він працював у Сумах. За його офіційною декларацією, він і його дружина Анна не мають власної нерухомості чи автомобілів. Подружжя користується майном, яке належить їхнім рідним.

Зокрема, у своїй останній декларації Дашутін зазначив, що проживає у квартирі, яка належить його матері. Ця оселя площею 190 квадратних метрів розташована у житловому комплексі бізнес-класу в Києві й придбана його матір'ю у жовтні 2020 року. Після покупки туди одразу ж заїхав суддя.

Водночас журналісти Bihus.Info протягом кількох тижнів помічали автомобілі, якими користується суддя та його дружина, у згаданому котеджному містечку. Суддю регулярно бачили там як у ранковий, так і у вечірній час — він виїжджав на роботу та повертався.

У вересні 2023 року теща судді купила будинок у цьому містечку, проте, за словами самого Дашутіна, вони з дружиною лише відвідують її. На запитання журналістів він відповів: "Ми з родиною інколи приїжджаємо туди, але продовжуємо жити в квартирі матері".

Примітно, що квартира, де проживає суддя, нещодавно з’явилася на сайтах продажу нерухомості, але після звернення журналістів оголошення видалили.

Щодо автівок, Дашутін пересувається на новому Volkswagen Arteon, який наразі не оформлений на нього, оскільки перебуває в лізингу. Дружина судді користується Audi Q8 2024 року випуску, яку придбала матір судді у квітні.

В коментарі для Bihus.Info Дашутін зазначив, що в разі перевищення 180-денного терміну користування автомобілем він внесе його до декларації, але наголосив, що зазвичай використовує своє авто, і додав: "Нам дві машини не потрібні, бо немає можливості утримувати обидві".

Елітне житло та новенькі авто: як київський суддя пояснив користування дорогим майном - Фото 1

Нагадаємо, голові Хмельницького обласного центру Медико-санітарної експертної комісії Тетяні Крупі, вдома у якої знайшли майже шість мільйонів доларів готівкою у різній валюті, призначили арешт на 60 діб із альтернативою застави у 500 мільйонів гривень.

Джерело матеріала
loader