Несподівана користь: для чого садівники у жовтні посипають сад перцем чилі
Несподівана користь: для чого садівники у жовтні посипають сад перцем чилі

Несподівана користь: для чого садівники у жовтні посипають сад перцем чилі

Садівників закликають посипати свої сади порошком перцю чилі у жовтні, адже ця приправа може виконувати важливу функцію для збереження врожаю.
Для чого садівники у жовтні посипають сад перцем - лайфхак для саду / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Осінь — це час, коли варто підтримати птахів, готуючи їх до зимової сплячки або міграції. Порошок чилі допомагає захистити залишену для птахів їжу від крадіжки іншими тваринами, такими як білки чи лисиці.

Птахам цього року було нелегко, оскільки чисельність багатьох видів зменшилася, що підтверджується даними RSPB. За останні 40 років чисельність птахів скоротилася на шосту частину, і значне зменшення комах — до 80% за два десятиліття — негативно вплинуло на харчовий ланцюг. Тому садівників закликають зробити все можливе для підтримки птахів, не забуваючи про корм, передає Express.

Водночас, одна з основних проблем полягає в тому, що інші тварини можуть красти їжу, призначену для птахів. Тут на допомогу і приходить порошок чилі.

Експерти зазначають, що якщо у вашому саду є годівниці або місця для годування птахів, залиште там суміш арахісу, насіння, черв'яків чи фруктів, таких як яблука.

Також можна використовувати побиті фрукти або домашні відходи, але з мірою, як радить RSPB. Посипавши все це порошком чилі, ви захистите корм від білок і лисиць, оскільки птахи не реагують на чилі, тоді як ці тварини його уникають.

"Купуючи корм для птахів, намагайтеся придбати хорошу суміш арахісу, насіння і живих кормів, таких як борошняні та воскові черв'яки", - кажуть фахівці.

Крім того фрукти, особливо побиті яблука та груші, будуть популярні серед дроздів та дроздів.

"Домашні відходи, такі як випічка, варений рис і хлібні крихти, слід пропонувати лише час від часу в невеликих кількостях. Міцний порошок чилі або перцевий соус (наприклад, табаско) можна збовтати з пташиним кормом. Птахам чилі не заважає, але більшість білок не переносять печіння і залишають їжу в спокої", резюмують вони.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв про те, які рослини потрібно обрізати в жовтні. Ліндсі Честейн, засновниця блогу The Waddle and Cluck, присвяченого порадам для дому та саду, поділилася тим, які рослини слід обрізати саме в цей період.

Крім того, експерти розповіли, чому не можна згрібати опале листя у жовтні. Зазначається, що під час згрібання листя, особливо для спалювання у пальнику чи багатті, їжаки особливо ризикують, оскільки купи колод і листя здаються їм ідеальними місцями для укриття.

Також, раніше старший науковий співробітник Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук Ольга Власова розповіла,що можна посадити в жовтні.

Джерело матеріала
loader
loader