Комісія зі зв’язку Південної Кореї перевірить можливе порушення TikTok закону про персональні дані
Комісія зі зв’язку Південної Кореї перевірить можливе порушення TikTok закону про персональні дані

Комісія зі зв’язку Південної Кореї перевірить можливе порушення TikTok закону про персональні дані

Регулятор підозрює застосунок у тому, що він автоматично вимагає від своїх користувачів отримувати рекламу, а не просить їх згоди на надсилання такого контенту

Комісія зі зв’язку Південної Кореї має намір перевірити застосунок для створення і перегляду коротких відео TikTok, який належить китайській компанії ByteDance, на предмет можливого порушення національного законодавства про захист персональних даних. Про це повідомляє Yonhap.

Як йдеться у повідомленні, регулятор підозрює застосунок у тому, що він автоматично вимагає від своїх користувачів отримувати рекламу, а не просить їх згоди на надсилання такого контенту, що передбачено корейським законодавством.

Комісія зі зв’язку вважає, що TikTok може порушувати Закон про сприяння використанню інформаційних і комунікаційних мереж та захисту даних, і незабаром розпочне розслідування проти цієї платформи для обміну відео.

Також TikTok звинувачують у тому, що він не ділиться повним вмістом своїх умов обслуговування та політики конфіденційності зі своїми користувачами під час їх приєднання до платформи.

Відповідно до корейського законодавства, подібні TikTok соцмедійні застосунки повинні надавати користувачам свободу самим вирішувати, чи отримувати їм маркетинговий або рекламний контент, та отримувати згоду користувачів на розсилку таких повідомлень.

У Південній Кореї порушники цих положень закону можуть бути оштрафовані на суму до 22 280 доларів США.

Нагадаємо,що американський штат Техас подав до суду на соціальну платформу TikTok, звинувативши її у порушенні конфіденційності дітей та законів штату через передачу особистих даних дітей без згоди їхніх батьків або законних опікунів.

  • Читайте також: Налаштуйтеся на тікток. Як допомогти дитині створити власний акаунт

Фото: Reuters

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader