Пропалестинські демонстранти заблокували Страсбурзький університет
Пропалестинські демонстранти заблокували Страсбурзький університет

Пропалестинські демонстранти заблокували Страсбурзький університет

У Франції зранку у понеділок, 7 жовтня, пропалестинські демонстранти заблокували Страсбурзький університет.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Перед входом до будівлі, де розміщений факультет гуманітарних дисциплін Страсбурзького університету, були встановлені сміттєві баки і бар'єри.

На стіні з’явився напис: "Один рік геноциду, один рік опору", а перед дверима вивісили палестинський прапор і банер: "Колонізація – це злочин, опір – це право".

Depuis ce matin, l’extrême-gauche bloque l’Université de Strasbourg pour célébrer les attentats terroristes du 7 octobre.

42 Français ont été tués lors de ces attaques.

Les associations responsables de ce blocage doivent être dissoutes et les militants renvoyés de l’université.

– UNI (@droiteuniv) October 7, 2024.

"Ми вважаємо, що палестинці мають законне право на опір", – сказала AFP Джейд, член Федерації студентських профспілок (FSE), яка не побажала назвати своє прізвище.

Вона стверджує, що напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль минулого року був "законним" і "частиною визволення".

На 17.30 біля будівлі університету запланований мітинг із закликом до Страсбурзького університету припинити партнерство з ізраїльськими університетами.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в річницю нападу закликала до негайного припинення вогню в Газі, звільнення заручників і до припинення конфлікту в регіоні.

А прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер назвав мерзенною ненависть, яка була спрямована на євреїв і мусульман після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон виступив із заявою у зв’язку з річницею нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль, зазначивши, що "біль лишається таким же гострим".

Джерело матеріала
loader