Проросійські хакери атакували сайти держустанов у Бельгії
Проросійські хакери атакували сайти держустанов у Бельгії

Проросійські хакери атакували сайти держустанов у Бельгії

Проросійська хакерська група NoName здійснила у понеділок, 7 жовтня, DoS-атаку на низку сайтів держустанов у Бельгії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє VRT.

Декілька державних сайтів були недоступні певний час. Зокрема вебсайти Палати представників, уряду регіону Валлонії, міста Антверпен і провінції Лімбург не працювали.

За даними бельгійського Центру з кібербезпеки, більшість з них вже відновили роботу.

Група хакерів намагається перевести вебсайти в автономний режим, надсилаючи на них величезний інтернет-трафік і перевантажуючи сайт.

Хакери заявляють, що атакують всіх можливих союзників України. Їхня мета полягає не у викраденні даних, а в тому, щоб порушити роботу систем.

На початку цього року жертвами такої атаки, яка тривала майже добу, були сайти федеральних служб Бельгії. За останні роки російські хакери атакували кілька європейських країн, які підтримують Україну.

Сьогоднішній напад вони називають відповіддю на обіцянку Бельгії придбати три артилерійські установки «Цезар» і подарувати їх Україні. Про це минулого тижня заявила міністр оборони Людивін Дедондер.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції США оголосило минулого четверга про арешт 41 інтернет-домена, який використовувався агентами російської розвідки та її поплічниками для здійснення комп’ютерного шахрайства і зловживань у країні.

Теги за темою
Росія Бельгія
Джерело матеріала
loader
loader