Шмигаль та Фіцо почали другу міжурядову зустріч
Шмигаль та Фіцо почали другу міжурядову зустріч

Шмигаль та Фіцо почали другу міжурядову зустріч

Шмигаль та Фіцо почали другу міжурядову зустріч

Словацький прем’єр планує піднімати питання транзиту російських енергоресурсів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та члени уряду проводять сьогодні другу міжурядову зустріч із главою уряду Словаччини Робертом Фіцо щодо питання транзиту російських енергоресурсів через Україну.

За словами Шмигаля, з часу попередніх міжурядових переговорів між країнами, які відбулись у квітні, вдалось досягти прогресу у виконанні Дорожньої карти спільних дій, яку підписали за підсумками попередніх консультацій.

«Деякі з кроків виконані повністю, деякі — на завершальному етапі. Ми також добре просунулись у питаннях реалізації енергетичних та інфраструктурних проєктів», - зазначив він.

Під час сьогоднішньої зустрічі глави урядів обговорюватимуть  спільні проєкти в енергетиці, транспорті та інфраструктурі, які мають сприяти розвитку прикордонних регіонів.

Також, за словами Шмигаля, представники урядів обговорюватимуть кроки з реалізації Формули миру України.

«Підкреслив, що для реалізації усіх наших проєктів та для захисту нашого європейського дому необхідно забезпечити перемогу та справедливий мир для України», - зазначив він.

Зустріч міністрів урядів Словаччини та України проходить у готельному комплексі біля Ужгорода.  Вона передбачає обговорення спільних заходів між Україною та Словацькою Республікою, який Роберт Фіцо та Денис Шмигаль підписали на першому спільному засіданні урядів у квітні цього року – співпрацю в енергетичній безпеці, інфраструктурних проектах та економіці.

Як писало словацьке видання Aktuality, Роберт Фіцо має у планах переконати Україну зберегти транзит газу після 2024 року, коли закінчиться термін угоди України з «Газпромом».

Водночас поштовхом до міжурядових консультацій стало посилення Україною санкцій проти російського «Лукойлу» тазупинку транзиту його нафтопродуктів до Словаччини та Угорщини.

Джерело матеріала
loader
loader